Οι χώροι μας

 

Τα εργαστήρια και τα ιατρεία της InterGenetics στεγάζονται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 400 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας. Η εταιρεία επενδύει συνεχώς, ώστε ο εργαστηριακός εξοπλισμός και η υλικοτεχνική υποδομή γενικότερα να είναι όσο το δυνατό πιο πλήρης και σε απόλυτη συμβατότητα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και εξελίξεις, συντηρείται δε και ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το εργαστήριο Κυτταρογενετικής

Διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένο δικτυακό σύστημα καρυοτύπησης IKAROS της Metasystems, με 10 σύγχρονα μικροσκόπια Olympus τύπου BX51TF και με δυνατότητες έγχρωμης ανάλυσης FISH με το σύστημα ISIS της Metasystems σε ειδικό μικροσκόπιο Olympus τύπου BX51TF. Η ασφάλεια των κυτταρικών καλλιεργειών εξασφαλίζεται από έναν ειδικά διαμορφωμένο ανεξάρτητο χώρο, με 8 κλιβάνους τύπου Heal Force HF90, δύο Laminar Flow καθέτου ροής, της εταιρείας Micromecanique και πλαισιώνεται από ένα άρτια οργανωμένο παρασκευαστήριο, με πολλές βοηθητικές συσκευές (υδατόλουτρα, θερμαινόμενες πλάκες, φυγόκεντρους, κ.α.).

Το εργαστήριο της Μοριακής Γενετικής και Γενωμικής

Είναι εξοπλισμένο με 2 αυτόματους αναλυτές DNA (automated DNA sequencers), 7 συσκευές PCR, σύστημα high resolution melting curve analysis και πλατφόρμα ανάλυσης ολόκληρου του γονιδιώματος με microarrayCGH.

Το νέο απόκτημα του τμήματος είναι η εγκατάσταση Genome Analyser-Ion Proton, που επιτρέπει την εφαρμογή γενωμικών αναλύσεων με Next Generation Sequencing.

Για τις ειδικές απαιτήσεις του προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικά απομονωμένος χώρος, που βρίσκεται υπό θετική πίεση για την εξασφάλιση απόλυτης στειρότητας.

Η μονάδα προγεννητικού βιοχημικού ελέγχου

Διαθέτει φασματοφωτόμετρα τύπου Elisa, ένα ρομποτικό μηχάνημα χειρισμού υγρών δειγμάτων τύπου Tecan Minilyser και ειδικό λογισμικό για τον στατιστικό υπολογισμό κινδύνου.

Το τμήμα εμβρυομητρικής ιατρικής

Στο τμήμα αυτό διενεργούνται όλες οι απαραίτητες υπερηχογραφικές εξετάσεις, που απαιτούνται καθ΄όλη τη διάρκεια της κύησης. Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με υπερηχογράφους τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας General Electric τύπου Voluson και τα απαραίτητα συνοδευτικά λογισμικά πακέτα.

Το τμήμα Βιοπαθολογίας

Διαθέτει αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας οι οποίοι διακρίνονται για την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την ταχύτητά τους και στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένο ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο χώρο.

Τέλος, τη διασφάλιση των δεδομένων εγγυάται ένα σύγχρονο υπολογιστικό δίκτυο με ειδικά αναπτυγμένο λογισμικό, με πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, επιτρέπει δε την online σύνδεση των εγκαταστάσεών της.