Κονιάλης Χριστόφορος, MSc, PhD

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά βρέθηκε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο University College London (UCL), όπου παρέμεινε για 7 περίπου χρόνια. Απέκτησε M.Sc. στη Βιοχημεία και Ph.D. στη Μοριακή Γενετική, με κύριο αντικείμενο την κλωνοποίηση και μελέτη της έκφρασης ανθρώπινων γονιδίων. Στο διάστημα αυτό, δίδαξε σε προπτυχιακούς φοιτητές του UCL και στη συνέχεια εργάσθηκε ως μετα-διδακτορικός ερευνητής σε πρόγραμμα που αφορούσε την κλωνοποίηση και έκφραση ανθρώπινων γονιδίων, με τη χρήση ανασυνδυασμένων ρετροϊών.

Η εργασία του στο εξωτερικό διεκόπη για να επιστρέψει στην Ελλάδα για τη θητεία του και παρέμεινε τελικά στη χώρα, αναλαμβάνοντας θέση ερευνητή στο Εθνικό ΄Ιδρυμα Ερευνών ως Υπεύθυνος ερευνητικής ομάδας-έργου με θέμα: “Μοριακή Γενετική Ανάλυση Γονιδίων κατά τη Διαφοροποίηση και Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Ερυθροποιητικού Συστήματος”.

Μετά από 5 περίπου χρόνια, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο της εργαστηριακής διαγνωστικής, με κύρια επιτυχία την εγκαθίδρυση στην Ελλάδα της σύγχρονης μεθοδολογίας DNA Profiling και τη δημιουργία του αντίστοιχου Εργαστηρίου DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα 6 τελευταία χρόνια βρίσκεται στην InterGenetics – Διαγνωστικό Κέντρο Γενετικής, ως υπεύθυνος του Τμήματος Μοριακής Γενετικής και της Μονάδας Προγεννητικού Βιοχημικού Ελέγχου.

Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών (ESHRE, ESHG, HGVS, κ.α.), έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες εργασίες σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ενεργά ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων σε θέματα Γενετικής.