Στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας, ο φιλανθρωπικός σύλλογος Λάρισας οι «Φίλες της Αγάπης», διοργάνωσαν απογευματινή εκδήλωση με διάλεξη από τον κ. Κωνσταντίνο Πάγκαλο την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Με μια ενδιαφέρουσα ομιλία τίμησαν την ημέρα της γυναίκας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, οι ‘Φίλες της Αγάπης’ στη Λάρισα. Ο καθηγητής ιατρός Γενετικής του Πανεπιστημίου Παρισίων 5 (Paris V) κ. Κωνσταντίνος Πάγκαλος έδωσε διάλεξη με θέμα: ‘Είναι το DNA η μαγική σφαίρα που βλέπει το μέλλον;’.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, που δόθηκε σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, ο κ. Πάγκαλος μίλησε για το ανθρώπινο γονιδίωμα και την καταγραφή του, για τις αλματώδεις εξελίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο της γενετικής τα τελευταία χρόνια και για τη σημασία τους στη διάγνωση αλλά και την πρόγνωση γενετικών ασθενειών. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η Γενετική έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη συμπεριφορά των κυττάρων, βοηθώντας στην αντιμετώπιση δύσκολων ασθενειών και συνδρόμων. Ωστόσο, ο διακεκριμένος γενετιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους προβληματισμούς που εγείρονται από τις εξελίξεις στο αντικείμενο του, καθώς και τα ζητήματα βιοηθικής που προκύπτουν.

http://www.eleftheria.gr/%CE%B…