Πρωτοποριακό τεστ από την InterGenetics αποκαλύπτει τα γενετικά αίτια της υπογονιμότητας

Ο σκοπός της γενωμικής αυτής εξέτασης είναι να προσδιορίσει αν ένας ή και οι δύο αναπαραγωγικοί σύντροφοι, ανάλογα με τις ενδείξεις και το προηγούμενο αναπαραγωγικό ιστορικό, φέρουν παθολογικές μεταλλάξεις σε κάποιο από τα περίπου 140 γονίδια που σχετίζονται με δυσλειτουργία των γονάδων ή άλλες ανωμαλίες που συνδέονται με ανεξήγητη υπογονιμότητα, πρωϊμη απώλεια της κύησης ή/και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF).

Περίπου 1/4 ζευγάρια παρουσιάζουν υπογονιμότητα, οφειλόμενη περίπου εξίσου στον άνδρα ή στην γυναίκα. Παρόλο ότι περίπου σε 70% των περιπτώσεων αποκαλύπτεται η αιτία, στο υπόλοιπο περίπου 30% η πραγματική αιτία της υπογονιμότητας παραμένει άγνωστη, με αποτέλεσμα να οδηγείται το ζευγάρι σε εμπειρικές και πολλές φορές απογοητευτικές αναπαραγωγικές προσπάθειες. Ακριβώς σε αυτό το 30% των αγνώστου αιτίας υπογόνιμων ζευγαριών, η αιτία της υπογονιμότητας μπορεί να είναι γενετική και συνήθως μένει αδιάγνωστη με τις παρούσες μεθόδους διερεύνησης.

Πιθανά προβλήματα που οδηγούν σε υπογονιμότητα μπορεί να είναι η μη έγκαιρη έκκριση του ωαρίου στον κατάλληλο χρόνο γονιμοποίησης ή το ωάριο να μην εισέρχεται στον φαλλοπιανό πόρο, ή το σπέρμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει αποτελεσματικά το ωάριο, ή ο ζυγώτης να μην εμφυτευθεί, ή τα έμβρυα να αποβάλλονται λόγω επαναλαμβανόμενων χρωμοσωματικών ανευπλοειδισμών.

(διαβάστε περισσότερα για το τεστ)